Login firme   Inregistrare Firma
Intrebari frecvente

 

Pentru ce tipuri de echipamente este disponibil contractul de vanzare cumparare cu plata in rate?

Contractul de vanzare cumparare cu plata in rate este utilizat exclusiv pentru programele de calculator datorita imposibilitatii legale de a inchiria programele de calculator dezvoltate de majoritatea producatorilor. Echipamentele hardware nu pot face obiectul acestui tip de contract, pot fi doar inchiriate.

Pot sa inlocuiesc echipamentele pe perioada contractului?

Pe toata perioada contractului de inchiriere utilizatorul are posibilitatea inlocuirii bunurilor cu altele noi. Prin aceasta optiune utilizatorul are acces permanent la cele mai noi tehnologii.

FAQ / Partener / General

Ce program software este necesar pentru vizualizarea si printarea contractului?

Veti primi documentele contractuale in format PDF. Pentur a vizualiza si printa aceste fisiere trebuie sa utilizati programul Acrobat Reader de la Adobe Systems Cooperation. Puteti descarca gratis programul pe de site-ul Adobe.

Cand se efectueaza plata pentru bunurile inchiriate?

GRENKE garanteaza plata facturii d-voastra in aceeasi zi in care documentatia contractuala ajunge la sediul nostru. Astfel, atunci cand clientul apeleaza la inchirierea bunului veti fi sigur ca va veti incasa banii imediat.

FAQ / Client / General

Care este valoarea minima a bunurilor care pot face obiectul unui contract de inchiriere?

Orice investitie de minim 500 euro poate fi finantata prin solutia de inchiriere GRENKE. Valoarea de 500 Euro reprezinta pretul de achizitie total al bunurilor si nu pretul per echipament. De exemplu pot fi inchiriate doua echipamente de 250 Euro per echipament.

Ce tipuri de echipamente pot fi inchiriate prin GRENKE?

GRENKE este independent de banci si producatori astfel incat nu veti fi "legat" de niciun brand sau producator. Oferta noastra de inchiriere se concentreaza pe echipamente IT, de birou, de telecomunicatii, medicale, de securitate si industriale. La cerere putem finanta si alte tipuri de echipamente - trebuie doar sa contactati specialistul local GRENKE.

Cum pot sa aplic pentru un contract de inchiriere?

Modalitatea standard de a aplica este prin intermediul furnizorului bunurilor pe care doriti sa le inchiriati. Furnizorul va trimite mai departe cererea catre GRENKE printr-un portal on-line. Cererea va fi procesata in maxim 24 de ore. Daca raspunsul va fi pozitiv veti putea semna contractul imediat si intra in posesia echipamentelor.

Alternativ, puteti trimite cererea de inchiriere si direct catre GRENKE. Trebuie doar sa utilizati formularul de cerere din site.

 

Cand incepe contractul de inchiriere?

La livrare semnati un proces verbal de predare primire a bunurilor care va include data livrarii. Contractul d-voastra incepe in prima zi calendaristica a trimestrului urmator datei livrarii. Pentru perioada cuprinsa intre data livrarii si inceputul trimestrului veti plati zilnic 1/30 din chiria lunara agreata. Aceasta perioada nu face parte din perioada de baza a contractului.

Care este frecventa de plata a ratelor: lunar sau trimestrial?

Din motive de economie de costuri, frecventa implicita de plata a ratelor este trimestriala (pe 1 Ianuarie, 1 Aprilie, 1 Iulie si 1 Octombrie). Platile se fac in avans pentru trimestrul urmator.

Exista posibilitatea sa faceti trecerea la plata lunara a chiriilor fie de la inceputul contractului, fie pe perioada contractului. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca plata trimestriala beneficiaza de o reducere, astfel incat daca decideti sa treceti la plata lunara, costul chiriei in fiecare luna se va mari cu 15 Euro + TVA.

Exista costuri suplimentare pe langa chirie?

Bunurile inchiriate trebuie asigurate. Daca nu aveti un asigurator agreat cu care colaborati in mod curent, GRENKE poate include bunurile in polita sa de asigurare cadru. In acest caz, asigurarea se va plati anual la inceputul anului pentru anul in curs. Cotele de asigurare depind de tipul bunului si de valoarea acestuia.

Grenke percepe un comision de administrare unic, la inceputul contractului, de 1% din valoarea bunurilor inchiriate, minim 75 Euro.

Cand voi deveni proprietarul bunului?

In cazul inchirierii nu platiti rate pentru a cumpara bunul si a deveni proprietari, ci pentru utilizarea bunului.

Din motive de natura legala in contractul de inchiriere se va preciza intotdeauna ca bunul se va returna la final. Doar in acest caz puteti considera chiria integral deductibila, altfel exista riscul asocierii contractului de inchiriere cu unul de leasing financiar. Mai mult, imediat ce returnati bunul la finalul perioadei de baza puteti inchiria imediat altul nou din punct de vedere tehnologic.

Pot rezilia contractul de inchiriere inainte de terminarea perioadei de baza?

Da, exista posibilitatea rezilierii contractului inainte de terminarea perioadei de baza. Totusi, se vor plati daune interese egale cu suma tuturor chiriilor care ar fi trebuit platite in cazul in care contractul nu ar fi fost reziliat.

 

 

 

 

Aceste informatii va sunt puse la dispozitie de catre sc 3D COM SERV srl,partener GRENKE.

Pentru informatii si detalii va stam la dispozitie.Va rugam sa ne contactati.

 

DOCUMENTE  UTILE